Rotation i Teslas toppskikt – nära medarbetare till Musk får nyckelroll
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Rotation i Teslas toppskikt – nära medarbetare till Musk får nyckelroll

Rotation

Elbilstillverkaren Tesla har utsett Omead Afshar till vice president med ansvar för försäljning och tillverkning i Nordamerika och Europa. Afshar, en nära medarbetare till vd Elon Musk, får en central roll i bolagets expansionsstrategi. Han tar över delar av ansvaret från Tom Zhu, som tidigare återvänt till Kina.

  • Omead Afshar blir ny vice president för Tesla i Nordamerika och Europa.
  • Afshar har tidigare haft en ledande roll på Teslas huvudkontor i Texas.
  • Förändringen innebär en omfördelning av ansvar från Tom Zhu.

Strategiskt val för Tesla

Tesla har valt att utse Omead Afshar till vice president med ansvar för verksamheten i Nordamerika och Europa, enligt Wall Street Journal. Afshar har tidigare varit en av de mest förtrogna medarbetarna till Elon Musk och har haft en nyckelroll i utvecklingen av Teslas huvudkontor i Texas. Nu kommer han att rapportera direkt till Musk, vilket understryker hans betydelse i företagets framtida planer.

Nya ansvarsområden

Omead Afshar kommer att ta över vissa ansvarsområden från Tom Zhu, en av Teslas högt uppsatta chefer som tidigare i år återvände till Kina. Denna förändring i ledningen markerar en ny fas i Teslas strategi för att stärka sin närvaro i både Nordamerika och Europa. Varken Afshar eller Tesla har valt att kommentera den nya utnämningen.

Teslas globala närvaro

Tesla, som är baserat i USA, har sedan länge fokuserat på att utveckla eldrivna fordon och bygga ett globalt nätverk av snabb-laddningsstationer. Företaget har sitt huvudkontor i Palo Alto och tillverkar sina bilar i egna fabriker i Nordamerika. Denna omstrukturering i ledningen kan ses som ett steg i företagets ambition att ytterligare stärka sin position på den globala marknaden.

Vi på Börskollen noterar att Tesla fortsätter att vara ett populärt val bland investerare, med tiotusentals ägare hos både Avanza och Nordnet. Det återstår att se hur denna förändring i ledarskapet kommer att påverka företagets framtida utveckling och aktieägarvärde.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt