Japan pumpar in 36,8 miljarder dollar i valutastöd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Japan pumpar in 36,8 miljarder dollar i valutastöd

Japan

Japan har investerat 5,53 biljoner yen, vilket motsvarar 36,8 miljarder dollar, för att stärka sin valuta under juli månad. Officiella siffror från finansdepartementet bekräftar denna intervention, som pågick mellan 27 juni och 29 juli.

  • Japan spenderade 36,8 miljarder dollar på valutastöd i juli.
  • Interventionen syftade till att motverka yens volatila rörelser.
  • Det är första gången sedan oktober 2022 som sådana åtgärder vidtas.

Enligt en nyhet från CNBC har Japan genomfört en betydande ekonomisk intervention för att stabilisera sin valuta. Finansdepartementets data visar att landet spenderade 5,53 biljoner yen mellan 27 juni och 29 juli. Detta steg togs efter varningar om potentiella åtgärder för att hantera yens volatilitet.

Åtgärder för att stabilisera yenen

Interventionen var nödvändig då yenen föll till den lägsta nivån på 38 år mot den amerikanska dollarn. Japanska myndigheter har tidigare indikerat att de skulle ingripa om valutan visade för stora svängningar, och denna åtgärd var en direkt följd av sådana löften.

Förväntade utgifter

Det spenderade beloppet på 36,8 miljarder dollar ligger i linje med förväntningarna. Japanska regeringen bekräftade i slutet av maj att detta var den första större valutainterventionen sedan oktober 2022. Valutastöd är en del av ett bredare spektrum av ekonomiska och finansiella verktyg som används för att säkerställa stabilitet på marknaderna.

Vi på Börskollen följer noggrant dessa händelser då de har betydande inverkan på både nationella och internationella marknader. Valutainterventioner som detta är viktiga signaler om hur länder hanterar ekonomiska utmaningar och påverkar investerarnas beslut globalt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt