Få koll på oddsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Få koll på oddsen

Att betta på matcher och att försöka förutse ett resultat är ett spännande tillägg till själva matchen. Utbudet av spelsajter ökar hela tiden och eftersom man kan spela även på internationella sidor kan det dyka upp odds som presenteras på ett sätt som vi kanske inte är vana vid. Vi reder ut begreppen här!

Att förstå hur oddset fungerar ökar dina chanser att lyckas och att minska riskerna för onödiga misstag. Du ska också ta en stund till att jämföra odds mellan olika spelsajter. Det kan skilja mer än ma tror, sajterna resonerar olika om vilka avgifter de tar för att erbjuda spel.

Få mer att spela för

Börja med att titta på vilka bonusar som de olika spelsajterna erbjuder. Med de bästa oddsbonusarna kan du dryga ut ditt spelande och har därmed också större chans att vinna lite mer om din satsning går hem.

Se alltid till att ha koll på ditt spelande så att det fortsätter att vara en kul hobby och inte går över i att bli en ekonomisk och social belastning.

Odds världen över

Europeiska odds (decimalodds):

När du besöker en svensk spelsajt presenteras oddsen i decimaler. Om oddset är 1.5 och du satsar 100 kr och vinner, vinner du 100 kr och får en utbetalning på 150 kr.

Brittiska odds (traditionella):

De brittiska oddsen presenteras som bråktal. 5:1. 5/1 (uttalas som 5 till 1 eller 5 mot 1). I det här fallet vinner du 500kr om du har satsat 100 kr, och utbetalningen blir alltså 600 kr.

Amerikanska odds (Moneyline):

Kanske har du sett eller hört uttrycket moneyline odds, det är ett annat ord för det amerikanska sättet att presentera odds och också det sätt som skiljer mest från de andra.

Här har talet ett plus eller ett minus framför sig. Om ett odds har ett plus framför betyder det att det är så mycket du vinner på varje spelad 100 kr. Om det istället är ett minus framför betyder det att det är så mycket du måste spela för att kunna vinna 100 kr

+300 innebär att du kommer att vinna 300 kr på varje insatt 100 kr och alltså få en utbetalning på 400 kr om du vinner.

-300 innebär istället att du måste spela för 300 kr om du vill kunna vinna 100kr och få en utbetalning på 400 kr.

Asian Handicap:

Att spela med asiatiska odds, eller asian handicap, innebär att man sprider risken. Du kan exempelvis  vinna pengar på en match där du tippat seger för ett lag men som slutar oavgjort.

Den här oddsformen kräver lite förstudie, men det är oddsform som uppskattas av både nybörjare och erfarna tippare. Utdelningen blir lägre, men så även risken. Värt att prova om du inte redan gjort det.

Några avslutande tips

●   Först tipset är som vanligt att vara påläst. Sätt dig in i hur oddsen fungerar och även vad olika lag och spelare har för statistik. På så sätt kan du spela för att vinna - inte bara för att det är kul

●   Ha en långsiktig plan. Gräm dig inte för myckte när det inte går hem, har du en bra plan kommer framgångarna så småningom. Om du förlorar under en period - få inte panik och gör förhastade val som kan sätta dig i en sämre sits.

●   En del spelbolag erbjuder kombinationsspel - det här ska man vara lite försiktig med. Oftast har dessa spel dålig utdelning för dig som spelar och är mest till för att locka spelare till mer spel än de tänkt sig.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.