Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Zenicor lanserar en flexibel EKG-lösning och får första ordern på produkten

Medicinteknikbolaget Zenicor lanserar nu Zenicor Flex-EKG, en flexibel EKG-lösning för kontinuerlig monitorering av hjärtat på distans. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tillsammans med Zenicor tum-EKG ger det en komplett portfölj för alla typer av utredningar av hjärtarytmier, vilket helt kommer att kunna ersätta traditionella Holter-undersökningar. Med denna lösning kan Zenicor fördubbla den tillgängliga marknaden. I samband med detta har den första affären med Zenicor Flex-EKG tecknats.

Lösningen Zenicor Flex-EKG är framtagen genom ett samarbetsavtal med det finska företaget Bittium Biosignals.

- Lanseringen av Zenicor Flex-EKG är en del av Zenicors tillväxtstrategi att bredda erbjudandet. Vi kommer att öka vår tillgängliga marknad och fortsätta vara ledande inom arytmidiagnostik och strokeprevention. Det är så vi växer och ökar vår omsättning, säger Zenicors vd Mats Palerius.

Samtidigt meddelas att bolaget har tecknat den första affären med Zenicor Flex-EKG, med ett forskningsprojekt vid Göteborg universitet. Där kommer man att använda patch-lösningen med Zenicor Flex-EKG för att undersöka 540 post-covid patienter avseende eventuella förändringar i hjärtrytmen. Betalningsmodellen innebär att Zenicor får betalt per patient som undersöks, på samma sätt som modellen för bolagets digitala vårdkedja med Zenicor tum-EKG.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Zenicor Medical

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Zenicor Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt