Wiz avbryter jätteaffär med Google - siktar på börsnotering istället
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Wiz avbryter jätteaffär med Google - siktar på börsnotering istället

Wiz

Det amerikanska cybersäkerhetsbolaget Wiz väljer att avbryta en potentiell affär med Google-ägaren Alphabet värd 23 miljarder dollar, och siktar i stället på en börsnotering. Det framgår av ett internt memo, skriver amerikanska medier.

Bolagets vd Assaf Rappaport menar att bolaget är tacksamt över de erbjudanden som man har tagit emot, men att man har valt att fortsätta sin resa med att bygga Wiz. Han nämner dock inte Google vid namn. Enligt tidigare uppgifter i media var Alphabet i långt gångna samtal om att köpa upp Wiz.

"Jag ska vara rak på sak: våra nästa milstolpar är en miljard dollar i årliga intäkter och en notering", skriver Wiz-chefen.

Alphabets tänkta köp av Wiz skulle ha varit techjättens största affär någonsin, och andra stora förvärvet inom cybersäkerhet, sedan köpet av Mandiant för 5,4 miljarder dollar i fjol.

Wiz, som grundades av två personer som tidigare jobbat på Microsoft, är ett av de snabbast växande mjukvarubolagen. Tidigare i år tog man in 1 miljard dollar i en finansieringsrunda vilket värderade bolaget till 12 miljarder dollar. Under 2023 omsatte bolaget 350 miljoner dollar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alphabet

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt