Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sustainable Energy Solutions-bolag medverkar i nytt energilagringsprojekt som beviljats finansiering

Ett konsortium som inkluderar Sustainable Energy Solutions dotterbolag Pumped Hydro Storage har beviljats finansiering på 4,1 miljoner euro via ramverket ERA-Net SES MiCall19 för ett nytt projekt inom energilagringslösningar på Åland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet NewSets fokuserar på två lagringstyper, varav Pumped Hydro ska tillhandahålla den ena metoden inom underjordiska pumpkraftverk. Den andra metoden avser säsongslagring av värme. Förutom demonstration av de två typerna kommer man också att studera dess effekter på energisystemet.

”Detta är en mycket spännande projektgrupp som tillsammans ska anskaffa viktig kunskap för hur framtidens energisystem ska klara av variationerna i förnybar elproduktion”, säger SENS vd Mikael Bergmark.

Projektet har en tidslängd på tre år och inkluderar även LUT-universitetet och Polar Night Energy som partners. Konsortiet leds av Flexens.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Sustainable Energy

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Sustainable Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt