Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sobi presenterar positiva fas 3-data för efanesoctocog alfa

Läkemedelsbolaget Sobi presenterar positiva fas 3-data för efanesoctocog alfa för behandling av blödarsjukdomen hemofili A, enligt ett pressmeddelande.

Datan har publicerats i tidskriften The New England Journal of Medicine och belyser fortsatt effektivitet, säkerhet och farmakokinetisk profil för efanesoctocog alfa, ett potentiellt nytt läkemedel för hemofili A.

"Dessa data visar på de kliniska fördelarna med normala till nära normala faktornivåer (>40 procent) under större delen av veckan, som uppnås med dosering av efanesoctocog alfa en gång i veckan", skriver bolaget.

Efanesoctocog alfa är för närvarande under prioriterad regulatorisk granskning i USA med måldatum för beslut satt till den 28 februari 2023.

Hemofili A är ett sällsynt, livslångt tillstånd där blodets koaguleringsförmåga är nedsatt vilket leder till kraftiga blödningar som kan ge upphov till ledskador och kronisk smärta och potentiellt påverka livskvaliteten.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Swedish Orphan Biovitrum

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Swedish Orphan Biovitrum

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt