Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sinch, Addtech och Mycronic med uppgångar - SEB Sverigefond Småbolag Chans/Risk ökade 5,9 procent i augusti

Fonden SEB Sverigefond Småbolag Chans/Risk steg 5,9 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 5,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 13,8 procent och är därmed bättre än index som har ökat 7,0 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Per Trygg.

De största positiva bidragsgivarna blev under augusti Sinch, Addtech och Mycronic. Bland innehaven som utvecklades svagast fanns exempelvis Wihlborgs, Kojamo och Balder.

Förvaltaren uppger att de största köpen under månaden gjordes i Lifco, Dometic och Sinch. De största försäljningarna gjordes i HiQ och Elekta.

"Vi tror att marknaden över tid underskattar bra bolags förmåga att fortsätta växa med god lönsamhet, samtidigt som marknaden på kort sikt från tid till annan tenderar att överskatta mindre bra bolags förmåga att börja växa, uppnå lönsamhet och stärka sin marknadsposition. Vi strävar efter att våra innehav ska ha starka marknadspositioner, god lönsamhet och en bevisad förmåga att uppnå lönsam tillväxt eftersom vi tror att kvalitetsbolag kommer att ge bättre utveckling över tid", skriver förvaltarna.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Sweco, Addtech och Indutrade med portföljvikterna 5,6, 5,0 respektive 4,5 procent.

Störst sektorallokering hade fonden vid tidpunkten mot industri, IT och därefter fastigheter.

SEB Sverigefond Småbolag Chans/Risk, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent5,9
Index MM, förändring i procent5,2
Fond i år, förändring i procent13,8
Index i år, förändring i procent7,0

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Addtech

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt