Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Scandinavian Enviro siktar på en 70-procentig bruttomarginal år 2030

Miljöteknikbolaget Scandinavian Enviro siktar på en bruttomarginal om 70 procent år 2030 i enlighet med tidigare kommunicerad exempelkalkyl, något som bolagets vd Thomas Sörensson kommer redogöra för vid den kapitalmarknadsdag som ska hållas på fredagseftermiddagen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vidare kommer Sörensson beskriva företagets expansionsplaner och framtidsplaner fram till 2030, nedan beskrivs några av målen.

Bolaget skriver att kommande återvinningsanläggningar kommer att ha en årlig återvinningskapacitet på mellan 30 000-120 000 ton uttjänta däck per år. För 2030 ha Enviro som mål att ha etablerat 30 fullskaliga anläggningar med en total återvinningskapacitet på mer än 900 000 ton uttjänta däck per år.

Tillsammans med en global finansiell rådgivare har bolaget tagit fram en tioårig finansplan för att stötta expansionen. Under den perioden uppgår det totala investeringsbehovet till 9 miljarder kronor.

Vad gäller marginaler siktar Enviro på en ebitda-marginal om 61 procent för kommande återvinningsanläggning, vilket innebär att de 30 anläggningarna år 2030 kommer att genera en total försäljning om cirka 7 miljarder kronor samt en ebitda överstigande 4,5 miljarder kronor.

Siffrorna för 2030 inkluderar inte anläggningen som Michelin bygger i Chile baserat på Enviros teknologi, samt andra eventuella anläggningar som etableras i Michelins regi. Byggnationen av anläggningen i Chile fortlöper enligt plan.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Scandinavian Enviro

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Scandinavian Enviro

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt