Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Saltx Technology bygger en reaktor med fluidiseringsteknik för energilagring med nanocoatat salt

Saltx Technology utvecklar en urladdningsreaktorpilot för att skala upp energilagringslösningen med bolagets patenterade nanocoatade salt. Den nya reaktorn med fluidiseringsteknik byggs tillsammans med den globala teknologileverantören Sumitomo SHI FW och kommer att installeras vid ett värmeverk utanför Stockholm. Reaktorpiloten kommer att tas i drift i början av nästa år och testerna förväntas vara klara i det första kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

2019 byggde SaltX en pilotanläggning i Berlin med en reaktorsteknik baserad på en värmeskruvsteknik för lagring och utvinning av värmeenergi i form av ånga med bolagets patenterade nanocoatade salt. Efter testkörningarna i Berlin har företaget fokuserat på att förbättra processen med hjälp av fluidiseringsteknik.

- Det är ett viktigt steg för oss att verifiera fluidiseringstekniken - så att vi kan fortsätta förbereda oss för att skala upp tekniken och ta oss vidare i vår kommersialisering. Det kommer att bli en riktigt spännande tid de kommande månaderna, säger Carl-Johan Linér, vd för Saltx Technology.

100 kW-piloten kommer snart att verifieras i ett värmeverk som ett första steg. Därefter kommer tekniken att ytterligare skalas upp till 1 MW/th i ett större demonstrationsprojekt som delvis kommer att finansieras av Energimyndigheten

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om SaltX Technology

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien SaltX Technology

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt