Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redeye

Redeye höjer motiverat värde för Bioarctic till 375 kronor (360)

Redeye höjer sitt motiverade värde för forskningsbolaget Bioarctic från 375 till 360 kronor per aktie efter att Leqembi (lecanemab) fått ett accelererat godkännande i USA.

Analyshuset ser det accelererade godkännandet som ett första steg mot ett fullt godkännande, som de tror krävs för att få ersättning (reimbursement) från försäkringsaktörer inklusive CMS (Centers for Medicare & Medicaid).

Redeye ser det påskyndade godkännandet som en lättnad efter den oro som uppstått efter dödsfallsrapporter i media.

I linje med Redeys förväntningar är indikationen för Leqembi bred; mild kognitiv störning och mild alzheimers sjukdom, inklusive den viktigaste subgruppen med bärare av riskgenen APOE4.

Ett snittpris på 26 500 dollar per år annonserades i samband med godkännandet. Priset är något lägre än Redeyes förväntning på 30 000 dollar.

"Vi höjer sannolikheter för godkännande och ersättning till 92,5 procent (87,5) samt tar höjd för det annonserade priset på 26 500 dollar per år och gör några mindre estimatförändringar i och med den snabbare ansökningsprocessen och vår ökade tro på kommersialiseringen i närtid", skriver analyshuset i sin slutsats.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om BioArctic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BioArctic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt