Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Prolight Diagnostics har genomför riktad nyemission på 55 miljoner kronor till rabatt på 20,9 procent

Diagnostiksystembolaget Prolight Diagnostics har genomfört en riktad nyemission på 20,9 miljoner aktier till teckningskursen 2,65 kronor per aktie. Bolaget tillförs drygt 55 miljoner kronor före emissionskostnader.

Teckningskursen på 2,65 kronor per aktie motsvarar en rabatt på 20,9 procent jämfört med gårdagens stängningskurs på 3,35 kronor. Teckningskursen motsvarar en rabatt på 4 procent jämfört med den volymvägda genomsnittskursen de senaste 30 handelsdagarna.

Likviden från den riktade nyemissionen ska användas till att förbereda för och påbörja den tredje och sista fasen i POCT, Point Of Care Testing, systemets utveckling som inkluderar validering av systemet med kliniska prover i en klinisk miljö vid ett eller flera sjukhus/kliniker i Sverige och/eller internationellt. Styrelsens bedömning är att likviden från den riktade nyemissionen kommer att finansiera bolaget åtminstone 14 månader framåt.

- Prolight Diagnostics har återigen erhållit ett stort intresse från investerare av hög kvalitet. Denna finansiering är viktig för den fortsatta utvecklingen när vi nu planerar för och sedermera påbörjar den tredje och avslutande kliniska fasen av systemets utveckling. Teknologin som utvecklats med biomarkören högkänsligt troponin vid hjärtinfarkt möjliggör även för tillämpningar inom flera andra kliniska områden, exempelvis cancer, stroke och inflammation. Detta gör det möjligt att fortsätta arbetet enligt vår fastställda plan för att kunna uppnå ytterligare värdeskapande milstolpar, säger Ulf Bladin, vd i Prolight.

Den riktade nyemissionen tecknades huvudsakligen av svenska institutionella och privata investerare, inklusive bland annat Pegroco Invest, Gryningskust Förvaltning och Invus Investment. Bolaget emitterar 20,9 miljoner nya aktier och har därefter 148,86 miljoner aktier utestående.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Pegroco Invest

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt