Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Polymer

Polymer Factory stiger 6,0 procent i premiärhandeln på Spotlight Stock Market

Nanoteknikbolaget Polymer Factory började i dag den 7 april att handlas på Spotlight Stock Market. Bolaget noterar både aktier och teckningsoptioner.

Bolaget grundades 2006 vid KTH i Stockholm och är idag en leverantör av avancerade dendritiska polymera material och innovatör av dendritiska nanoteknologier.

Polymer Factory genomförde inför noteringen en nyemission som blev kraftigt övertecknad och tillfördes 13 miljoner kronor emissionskostnader.

Teckningskursen var 22,80 kronor per unit. Varje unit består av tre aktier och en vederlagsfri teckningsoption TO 1. Teckningskursen motsvarar därmed 7,60 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 8,25 kronor som högst betalt och 7,00 kronor som lägst betalt. Klockan 09.55 var senast betalt 7,60 kronor. Aktier för 3,6 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 6,86 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 52 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Teckningsoptionen TO 1 handlas samtidigt till 1,36 kronor. Värdet på en unit är därmed 24,16 kronor, vilket är 6,0 procent högre jämfört med teckningskursen på 22,80 kronor för en unit.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Polymer Factory

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Polymer Factory

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt