Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Polymer

Polymer Factory genomför en nyintroduktion på Spotlight med första handelsdag 7 april

Polymer Factory Sweden har godkänts för notering på Spotlight Stock Market, villkorat av att nyemissionen tecknas i tillräcklig grad och att marknadsplatsens spridningskrav uppfylls.
Första handelsdag för aktien och teckningsoptionen väntas bli den 7 april. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget grundades 2006 vid KTH i Stockholm och är idag en leverantör av avancerade dendritiska polymera material och innovatör av dendritiska nanoteknologier.

Polymer Factory genomför en nyemission av units, bestående av aktier och teckningsoptioner, i samband med noteringen. Teckningstiden inleds den 25 februari och avslutas den 11 mars. Teckningskursen är 22,80 kronor per unit. Varje unit består av tre aktier och en vederlagsfri teckningsoption, vilket motsvarar en teckningskurs på 7,60 kronor per aktie.

Erbjudandet omfattar 0,57 miljoner units, motsvarande 1,70 miljoner aktier. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras initialt 12,9 miljoner kronor, före emissionskostnader om 1,28 miljoner kronor och 1,8 miljoner kronor avseende ett redan erhållet brolån samt ersättning till bryggfinansiärer uppgående till 0,37 miljoner kronor. Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna tillförs bolaget ytterligare 5,2 miljoner kronor före emissionskostnader på 0,5 miljoner kronor.

Bolaget har på förhand skriftligen avtalat om 6,5 miljoner kronor av nyemissionen genom teckningsförbindelser, motsvarande 50 procent av den initiala emissionsvolymen.

Emissionslikviden är avsedd att finansiera bolagets tillväxt för att bemöta kunders behov genom att rekrytera nyckelpersoner med kompetens inom försäljning, affärs- och produktutveckling. Likviden skall även användas till att investera i ytterligare en test- och forskningsanläggning, vilket skulle tillföra bolaget med två laboratorier: ett dedikerat till dendritiska material och det andra till masspektrometrikalibranter.

Kapitaltillskottet ska även användas till underhåll och utbyggnad av IP-rättigheter för företagets patentportfölj samt för att erhålla nödvändiga ackrediteringar exempelvis kvalitetsstyrningssystem, QMS och ISO13485.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Polymer Factory

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Polymer Factory

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt