Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pexas metod vid monitorering av covid-19-patienter med lungskada beskrivs i vetenskaplig artikel

Pexas metod för monitorering av ECMO-patienter med lungskada vid covid-19 har uppmärksammats i en nyligen publicerad vetenskaplig artikel i Physiological Reports. Det uppger företaget i ett pressmeddelande.

Det är generellt viktigt för bolag som Pexa att nämnas i vetenskapliga tidskrifter.

Metoden granskades i en studie vid Lunds Universitet och visar att både återhämtning och försämring av lungfunktionen återspeglades i mängden partiklar som registreras. Två patienter som återhämtade sig till den grad att de kunde avbryta ECMO-behandlingen, observerades med en minskning av partikelmängden.

"Resultatet innebär att en realtidsmätning av partikelgenereringen skulle kunna användas för tidig upptäckt av ARDS men också för övervakning av statusen hos lungskador över tid. Med hjälp av partikelmätningen kan läkare snabbt få ett kompletterande kliniskt stöd för att kunna bedöma lungans funktion, vilket kan minska behovet av invasiv diagnostik samt bidra till att optimera eller anpassa terapier”, säger Sandra Lindstedt, professor och överläkare vid Skånes universitetssjukhus i Lund.

ARDS är en förkortning för Acute Respiratory Distress Syndrome.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om PExA

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien PExA

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt