Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Paydrive

Paydrive ökar omsättning - rekryterar inom marknadsföring och sälj

Bilförsäkringsbolaget Paydrive, som tog plats på NGM i december, redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 57,7 procent till 4,1 miljoner kronor (2,6).

Rörelseresultatet blev -3,6 miljoner kronor (-1,8). Resultatet efter skatt blev -3,6 miljoner kronor (-1,8). Resultat per aktie hamnade på -0,52 kronor.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -1,5 miljoner kronor (2,2). Likvida medel uppgick till 8,5 miljoner kronor (6,6).

Antalet försäkringskunder i kvartalet uppgick i snitt till 9 754 (6 673) och till 9 903 vid periodens slut.

"Det är mycket glädjande att kunna stänga första kvartalet 2021 med 60 procents intäktstillväxt jämfört med 2021. Det är resultatet av att Paydrive parallellt kunnat ytterligare förädla bolagets unika premiesättande algoritm QOTA (Quarterly Optimised Telematics Algorithm), såväl som påvisa organisk tillväxt i multipla säljkanaler på den svenska hemmamarknaden", uppger vd Carl Johan Thorsell och fortsätter.

"Det är tydligt att efterfrågan på UBI (Usage Based Insurance) där den stora majoriteten av konsumenter belönas med lägre bilförsäkringspremier, fortsätter att öka. Bolagets arbete med att fortsätta att skala upp verksamheten med ökad effektivitet och kvalitet intensifieras. Vi ser positivt att i ett volatilt kvartal bibehållit samma antal kunder som i Q4 2021 och vi har ökat försäljningen mot bilförsäljare."

Bilmarknaden har generellt präglats av en viss osäkerhet under februari och mars, enligt Paydrive-chefen. Bolaget rekryterar och investerar i sälj och marknadsföring efter en kortare avvaktan i början på kvartalet beroende på den marknasosäkerhet som var. Dessa investeringar bedömer man väntas bidra positivt till tillväxten framöver.

"Det är givetvis roligt att Paydrive är först i Norden och tvåa i Europa med att lansera UBI med Porsche Connect, och vår ambition är att kunna lansera ett flertal samarbeten med andra bilmärken under året", uppger Thorsell.

Paydrive, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning4,12,657,7%
Rörelseresultat-3,6-1,8
Nettoresultat-3,6-1,8
Resultat per aktie, kronor-0,52
Kassaflöde från löpande verksamhet-1,52,2
Likvida medel8,56,628,8%


http://media.finwire.com/media/FWS0073234-table-1

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Paydrive

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Paydrive

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt