Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Optimobile

Optimobile redovisar små förändringar av resultatet i fjärde kvartalet

Telekombolaget Optimobile redovisar små förändringar av resultatet i det fjärde kvartalet. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Omsättningen uppgick till -2,2 miljoner kronor (0,3). Omsättningen är negativ på grund av en bokföringsteknisk detalj, uppger ordförande Gösta Bergman för Finwire.

Resultatet före skatt var -1,1 miljoner kronor (-0,9).

Resultat per aktie hamnade på -0,03 kronor (-0,05).

Ingen utdelning föreslås (0).

Likvida medel uppgick till 0,6 miljoner kronor (0,7).

"Optimobiles royalty-intäkter ökar för varje månad, men befinner sig fortfarande på en otillfredsställande nivå. Vi jobbar för att snabbt få till lanseringar av tjänsterna för NSF och Netmore, varefter vi bedömer att royaltyintäkterna kommer förstärkas markant i takt med att antalet användare stiger", skriver vd Erik Nilsson i rapporten.

Optimobile-chefen skriver också att bolaget för strategiska samtal med potentiella samarbetspartners som kan erbjuda nya säljkanaler för företagets tjänster.

"Via dessa kanaler kan Optimobile få tillgång till nya geografiska regioner och etablerade kundrelationer. Här bedömer vi kunna komma till avslut under våren", skriver Nilsson.

Optimobile-chefen skriver också att företaget för samtal med externa partners utanför mobiloperatörsområdet gällande bland annat användargränssnitt och funktionalitet.

"Det senaste året har inneburit att digital kommunikation har blivit vital, både för privatpersoner och företag. Detta, tillsammans med företagens anpassning till gig-ekonomin där personal kan komma och gå i ett snabbt tempo ställer högre krav på flexibla och kostnadseffektiva kommunikationslösningar. Här bedömer vi att Optimobile kan spela en viktig roll framöver", uppger Erik Nilsson.

Optimobile, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning-2,20,3
Resultat före skatt-1,1-0,9
Resultat per aktie, kronor-0,03-0,05
Likvida medel0,60,7-14,3%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005AF29-table-1

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om OptiMobile

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien OptiMobile

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt