Nosiums portföljbolag GAT planerar att ta in högst 6 miljoner kronor i en spridningsemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nosiums portföljbolag GAT planerar att ta in högst 6 miljoner kronor i en spridningsemission

Nosiums

Investeringsbolaget Nosium inom ekologiskt och hållbart blev i början 2020 huvudägare i Green Apps Technologies, GAT. Portföljbolaget ser stora möjligheter för fortsatt tillväxt och avser därför senare i augusti presentera den spridningsemission som tidigare har meddelats. GAT avser att ta in högst 6 miljoner kronor till en värdering före nyemissionen om 30,6 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

GAT har haft en fortsatt stark tillväxt under första kvartalet 2021 med ökad omsättning, förbättrat resultat och ökade besökssiffror jämfört med samma period 2020. En del av portföljbolagets kommande expansion innebär lanseringar av nya plattformar under nya varumärken samt internationell expansion. GAT har tidigare kommunicerat ambitionen att undersöka möjligheten för en framtida notering av bolagets B-aktie på lämplig handelsplats. Strategiska steg har tagits för att möjliggöra en notering under 2022 och som en del i detta avser portföljbolaget genomföra ovanstående spridningsemission.

Nosium äger före spridningsemissionen 60,7 procent av kapitalet och 77,3 procent av rösterna i GAT till ett bokfört värde om 537 000 kronor. Utifrån den nya, av portföljbolaget, presenterade pre-money värderingen innebär det att värdet på Nosiums innehav uppgår till 18,5 miljoner kronor, förutsatt en lyckad spridningsemission.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nosium

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt