Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Monivent ska göra riktad nyemission på 15,3 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Monivent ska göra en riktad nyemission som förväntas tillföra cirka 15,3 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattar högst 1,33 miljoner aktier och riktas till cirka tio externa investerare med erfarenhet av investeringar inom medicinteknikbranschen.

Den satta teckningskursen är på 11,50 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt på cirka 14 procent jämfört med stängningskursen igår måndag.

”Med en offensiv emission som denna kan vi accelerera kommersialiseringen av Neo100, vår produkt för klinisk användning i förlossningsrummet. Vi har redan idag ett antal distributörsavtal på plats för vår produkt inom träning och utbildning, Neo Training, och kan genom detta kapitaltillskott också satsa med full kraft på registrering och lansering av Neo100 i fler länder och snabbare än vad som tidigare planerats och kommunicerats. Injektionen kommer i ett avgörande läge för att bygga ett starkt Monivent för framtiden", säger vd Karin Dahllöf.

Utspädningen för befintliga delägare från emissionen blir cirka 20 procent.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Monivent

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Monivent

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt