Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Läget ser bra ut, behöver skala upp affären - Recyctec tillträdande vd

Miljöteknikbolaget Recyctec, som är nyemissionsaktuella, har som fokus på kort sikt att driva anläggningen i Jönköping kassaflödespositivt. Det säger bolagets tillträdande vd Andreas Cederborg vid en presentation vid Aktiespararnas Aktiedagen.

- Vi bör kunna bli kassaflödespositiva i hyfsad närtid, säger han.

Under våren har Recyctec sett över sin strategi. Man tänker att utöka produktionskapaciteten, bredda råvaruspektrat samt lägga fortsatt fullt fokus på EarthCare. Recyctec kommer att utöka kapaciteten till 6 000 ton per år vid anläggningen i Jönköping. Emissionen sker för att expandera verksamheten.

- Vi har ett gott läge idag, säger Cederborg. Han ser inte att någon kommer att kunna konkurrera med bolaget utan tekniken är unik.

- Det enda som vi behöver göra att skala upp affären, säger Andreas Cederborg.

Långsiktigt pekar han ut Norge som en intressant marknad att expandera till när det gäller produktion framöver. Snarare än att anläggningen i Jönköping växer till 20 000 ton per år ser miljöteknikbolaget möjligheter att etablera produktion på andra platser närmare råvaran. Någon tidsplan vill han inte ge för när en expansion till Norge kan ske.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Recyctec

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Recyctec

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt