Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

JD.coms

JD.coms grundare och vd lämnar ifrån sig det dagliga ansvaret

Kinesiska e-handelsjätten JD.coms grundare och vd Richard Liu lämnar ifrån sig det dagliga operativa ledningsarbetet till Xu Lei, vd för bolagets största division JD.com Retail. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att Richard Liu vill lägga mer fokus på den långsiktiga strategin, samt erbjuda mentorskap åt unga och hjälpa till att vitalisera den kinesiska landsbygden.

Richard Liu behåller sin vd-titel och låter Xu Lei sköta ledningen av JD.com under nya titeln ”president”.

Richard Liu grundade JD.com 1998 och är dess överlägset starkaste ägare med nära 80 procent av rösterna. Att han nu lämnar ifrån sig ledningen av bolaget är inget ovanligt, utan snarare förstärkning av en trend som noterats hos kinesiska teknikjättar på senare tid.

2019 blev Alibabas grundare Jack Ma först ut med att stiga åt sidan som ordförande, och tidigare i år meddelade Bytedances grundare att han tänker lämna sin vd-roll. E-handelsbolaget Pinduoduos grundare har också nyligen avsagt sig sin ordföranderoll efter att tidigare också ha lämnat som vd.

https://www.globenewswire.com/news-release/2021/09/06/2291719/34064/en/JD-com-Announces-New-Appointments-for-JD-com-and-JD-Retail.html

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om JD.com

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien JD.com

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt