Google, Amazon och Apple motsätter sig Indiens förslag om konkurrenslag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Google, Amazon och Apple motsätter sig Indiens förslag om konkurrenslag

Google har tillsammans med Amazon och Apple genom ett amerikanskt lobbyorgan, motsatt sig Indiens förslag om en ny konkurrenslag som påminner om EU:s Digital Markets Act. Det skriver Reuters med hänvisning till ett brev de tagit del av.

Indiska "Digital Competition Bill" är i linje med EU:s DMA från 2022. Den kommer att gälla för större bolag och bolag som har en global omsättning överstigandes 30 miljarder dollar och vars digitala tjänster har minst 10 miljoner användare lokalt. Därmed kommer en hel del av världens största techbolag att omfattas av lagen.

I förslaget föreslås det att bolag ska hindras från att använda sig av icke publika användardata och att framhäva sina egna tjänster framför sina rivalers. Det föreslås även att restriktioner för nedladdning av appar från tredje part ska avskaffas.

I brevet framgår det att den nya lagen skulle kunna få företag att minska sina investeringar i Indien, vilket i sin tur skulle kunna leda till högre priser för digitala tjänster.

Den föreslagna lagen kritiserar bland annat att det ska förbjudas att företag utnyttjar icke-offentlig data om dess användare och att de gynnar sina egna tjänster framför konkurrenters.

Bolagen menar att dessa förbud kommer att påverka deras investeringsbeslut och deras förmåga att lansera nya produkter och tjänster.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt