Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Gogo Lead Tech förvärvar 51 procent av Gravel Sweden - säljare är Tourn

Gogo Lead Tech har ingått ett bindande avtal om att förvärva 51 procent av aktierna i leadgenereringsbolaget Gravel Sweden av Tourn International. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen är på 6 miljoner kronor, varav 0,6 miljoner betalas kontant och resten med nyemitterade aktier till kursen 8,50 kronor per aktie. Det kan även utgå en tilläggsköpeskilling på 1 miljon kronor om nettoomsättningen uppgår till 6 miljoner eller mer i Gravel under 2020. Den betalas i så fall med fler nyemitterade aktier i Gogo.

"Det känns onekligen väldigt tillfredsställande att genomföra förvärvet av Gravel. Det ligger helt i linje med vår strategi, effekten av förvärvet blir också att vi nu diversifierar verksamheten ytterligare och verkar på en bredare front inom leadgenerering än tidigare" säger vd Christian Kronegård.

Gravel hade under 2019 en omsättning på cirka 6 miljoner kronor med ett positivt resultat om 0,3 miljoner. Målet är att omsätta över 6 miljoner i år.

Planerat tillträde för förvärvet är den 1 september.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Sociallite US

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt