Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Genetic

Genetic Analysis klättrar 47 procent i premiärhandeln på Spotlight

Norska diagnostikbolaget Genetic Analysis började i dag den 1 oktober att handlas på Spotlight Stock Market. Det är den första aktien som handlas i norska kronor på marknadsplatsen. Bolaget noterar både aktier som handlas med kortnamnet GEAN och dubbla serier av teckningsoptioner som handlas med kortnamnen GEAN TO1 och GEAN TO2.

Bolaget har mer än tio års erfarenhet inom forskning och produktutveckling inom diagnostik av det mänskliga mikrobiomet. GA-map-plattformen är baserad på en förutbestämd målmultiplexmetod som är specialiserad för att analysera ett stort antal bakterier i en reaktion.

Genetic Analysis affärsmodell är att utveckla, dokumentera, tillverka och marknadsföra IVD-produkter, In vitro-diagnostik. Genetic Analysis planerar att kommersialisera sin diagnostiska plattform globalt genom tredje part och försäljning från bolagets egna service-laboratorium.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades och tillförde 60 miljoner norska kronor samt 1 200 nya aktieägare.

Teckningskursen var 78 norska kronor för en unit. Varje unit består av tio aktier, sex teckningsoptioner TO1 och sju teckningsoptioner TO2. Teckningskursen motsvarar därmed 7,80 norska kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 9,50 norska kronor som högst betalt och 8,00 norska kronor som lägst betalt. Klockan 09.40 var senast betalt 9,50 norska kronor. Aktier för 13,4 miljoner norska kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 24,92 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 237 miljoner norska kronor räknat på senast betalt.

Teckningsoptionerna handlas till senast betalt 1,60 norska kronor för TO1 och 1,40 norska kronor för TO2. Värdet på en unit blir därmed 114,40 norska kronor, vilket är 47 procent högre än teckningskursen på 78 norska kronor för en unit.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Genetic Analysis

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Genetic Analysis

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt