Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Embellence

Embellence stiger 1,2 procent i premiärhandeln på First North

Heminredningsbolaget Embellence började idag den 24 mars att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. Intresset var stort och erbjudandet övertecknades, skrev bolaget i ett pressmeddelande.

Embellence är att varumärkesbolag inom heminredning, med fokus på premiumvarumärken inom tapet, textilier, mattor och övrig heminredning.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 42 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde för samtliga aktier på 900 miljoner kronor.

Erbjudandet bestod av försäljning av 9,69 miljoner befintliga aktier från huvudägaren WA Wallvision, motsvarande ett värde på 407 miljoner aktier. Inga nya aktier emitterades i erbjudandet och bolaget tillförs följaktligen ingen likvid genom erbjudandet. Det finns även en övertilldelningsoption på att sälja ytterligare 1,12 miljoner befintliga aktier. Erbjudandet omfattar vid utnyttjande av övertilldelning 454 miljoner kronor.

Ankarinvesterare är Strand Kapitalförvaltning, Prior & Nilsson, FE Småbolag Sverige, Gerald Engström, Provobis och Nordic Cross Asset Management som tecknade 5 miljoner aktier i erbjudandet.

Huvudägaren kommer, omedelbart efter erbjudandet, att kvarstå som största ägare med 49 procent av antalet utestående aktier i Embellence, beräknat under förutsättning att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo.

Aktien har hittillls i dag handlast till 44,99 kronor som högst betalt och 41 kronor som som lägst betalt. Klockan 09.20 var senast betalt 42,50 kronor, vilket är en uppgång på 1,2 procent jämfört med teckningskursen på 42 kronor. Aktier för 9,5 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. Bolaget har 21,4 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 910 miljoner kronor räknat på senast betalt.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Embellence

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Embellence

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt