Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dividend

Dividend Swedens DS SPAC 1 i avsiktsförklaring att förvärva BellPal

Investeringsbolaget Dividend Swedens spac, DS SPAC 1, har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av BellPal för 89,6 miljoner kronor genom nyemission av 896 miljoner aktier till kursen 0,10 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt avsiktsförklaringen ska DS SPAC 1 vara finansierat vid genomförandet av förvärvet, varför DS SPAC 1 avser att kalla till en extra bolagsstämma där man avser att föreslå en fullt garanterad företrädesemission om 10 miljoner kronor med teckningskurs 0,05 kronor per aktie.

DS SPAC 1 delades i augusti ut till Dividends aktieägare med syfte att förvärva en verksamhet och ansöka om en notering av bolagets aktier.

BellPall är ett svenskt omsorgsplattform-bolag som grundades 2016. Plattformen utgörs av ett armbandsur, BellPal Watch, med AI-teknologi som ska varna vid fallolyckor. En av tre personer över 65 år uppges vara med om en fallolycka varje år.

"BellPal har samtliga de ingredienser som krävs för att bli en enhörning: en kompetent och passionerad entreprenör, innovativ och egenutvecklad teknik som är disruptiv och en produkt som är skalbar samt bidrar till ofantliga kostnadsbesparingar för samhälle och minskat lidande för enskilda. Med SaaS som affärsmodell och verksamhet inom ett växande område som Senior tech är denna satsning mycket spännande", kommenterar Dividend Swedens vd Bo Lindén.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien DS Plattformen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt