Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Deutsche Telekom säljer delar av mastverksamhet - Brookfield och DigitalBridge köpare

Deutsche Telekom bekräftar under torsdagen att man kommit överens med Brookfield Asset Management och DigitalBridge om att sälja en majoritetsandel av sin mastverksamhet. Transaktionen värderar enheten till ungefär 17,5 miljarder euro, motsvarande nästan 186 miljarder kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

Det är den tyska och österrikiska enheten som berörs, och köparna kommer framöver hantera 51 procent av verksamheten. Köpeskillingen uppgår till cirka 10,7 miljarder euro och betalas i kontant. Kapitalet som nu frigörs för Deutsche Telekom väntas användas till att betala av skulder samt öka positionen i T-mobile till över 50 procent.

Enligt tidigare uppgifter från Bloomberg News var det ett KKR-lett konsortium som satt i framsätet för att ro hem affären, men Brookfield och DigitalBridge gick ihop och la ett sista minuten-bud, menar nyhetsbyrån.

Förvärvet motsvarar den största företagsaffären i Tyskland det här året, samt den näst största i Europa, vilket Finwire tidigare rapporterat om.

Transaktionen är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännanden och väntas slutföras under de senare delarna av året.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Deutsche Telekom

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Deutsche Telekom

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt