Consensus Lighthouse Asset ökade 0,2 procent i juli - förvaltarna förutspår rekyl nedåt på aktiemarknaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Consensus Lighthouse Asset ökade 0,2 procent i juli - förvaltarna förutspår rekyl nedåt på aktiemarknaden

Fonden Consensus Lighthouse Asset A steg 0,2 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 1,2 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Richard Andborn och Anders Silkisberg.

Angående kvartalsrapporterna som bolagen under juli släppte, nämner förvaltarna att bolagen överlag levererade något bättre resultat än väntat. I förhållande till samma kvartal 2019 föll de aggregerade intäkterna och vinsterna med 15 respektive 30 procent.

Inför framtiden lyfter förvaltarna coronavirusets utveckling och dess effekter.

"I USA har smittspridningen av COVID-19 fortsatt och många stater har fått backa tillbaka från sina planer på att öppna upp ekonomin igen. Vi ser också fortsatt stor spridning i Sydamerika och Indien. På andra håll i världen ser vi lokala utbrott med restriktioner som följd. Frågan är om vi kommer få se en andra våg i höst/vinter eller kommer spridningen ske stötvis i mindre utbrott? Världen kommer sannolikt att behöva leva med en del restriktioner fram tills att ett vaccin är färdigt att börja distribueras, vilket sannolikt inte sker förrän nästa år", skriver förvaltarna.

Förvaltarna nämner att marknadens värdering vid månadsskiftet låg på mycket höga nivåer, där 12 månaders framåtblickande p/e- tal var det högsta sedan nivåerna under "IT-hysterin". Enligt förvaltarna kommer arbetslösheten under en längre tid troligen vara hög, samtidigt som de statliga stöden succesivt kommer att minska. Detta menar man leder till en låg tillväxt under en längre tid.

"Efter att ha återhämtat nästan hela fallet sedan årsskiftet, har börsen sedan mitten av juli börjat falla tillbaka. Det ser ut som den stigande trenden vi haft sedan mars nu är bruten, och vi kan förvänta oss en rekyl. Portföljen är just nu fokuserad på bolag inom hälsovård och läkemedel samt konjunkturstabila bolag. Vi håller en hög likviditet för att kunna utnyttja lägen som kan uppstå. Aktieandel i nuläget är ca 5 procent", avslutar förvaltarna.

Vid månadsskiftet var fondens största fondinnehav SEB likviditetsfond, Simplicity likviditetsfond och Carlsson Norén Macro Fund.

Största aktieinnehaven var Stillfront, Acast och AstraZeneca.

Consensus Lighthouse Asset A, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent0,2
Fond i år, förändring i procent-1,2

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt