Börsnoteringsaktuella Nanoecho ser flera fördelar med sitt system för cancerdetektion
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Börsnoteringsaktuella Nanoecho ser flera fördelar med sitt system för cancerdetektion

Börsnoteringsaktuella

Börsnoteringsaktuella Nanoecho presenterar sig på G&W Digital Småbolagsfrukost, och ser flera fördelar med sitt system för cancerdetektion.

Bolaget meddelade i samband med en riktad nyemission i november att man planerar för en börsnotering, under förutsättning att marknadsklimatet tillåter det.

"Vi verkar på en stor global växande marknad med ett stort medicinskt behov av bättre lösningar", säger vd Linda Persson under presentationen.

Bolaget utvecklar en ny medicinsk bildgivande metod, kallad magnetomotoriskt ultraljud. Nanoteknologi används i kombination med modern ultraljudsteknik för att förbättra detektion av cancer.

Fokus är på rektalcancer men det uppges finnas många andra potentiella tillämpningar, däribland prostatacancer som bedöms vara ett närliggande område.

Persson förmedlar att det finns flera fördelar med Nanoechos metod jämfört med magnetröntgen (MR). Deras teknik erbjuder bland annat fem gånger högre upplösning och är enklare att genomföra. Systemet, som är portabelt, ska ses som ett komplement till MR-undersökningar.

"Vi är förbi proof of concept-stadiet och vi har en konkret väg framåt", förklarar bolagschefen.

Under detta år tänker man inleda kliniska studier. Ambitionen är att installera sitt första system på referenskliniker i Sverige år 2024. Affärsmodellen associeras med återkommande intäkter genom att man tar betalt per undersökning, utöver försäljningen av systemet samt engångsartiklar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nanoecho

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nanoecho

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt