Börsfallet är 'inte helt oväntat' - strateg
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Börsfallet är 'inte helt oväntat' - strateg

Börsfallet

Börserna inledde augusti med kraftiga nedgångar efter svag ekonomisk data som stärkte oron för en kommande recession. I en intervju med CNBC uppger Cedric Chehab, chef på analysfirman BMI, att man inte behöver ha för bråttom att sälja, trots det pågående börsfallet.

"Försäljningen började för ungefär en och en halv vecka sedan, men eskalerade ytterligare mitt i veckan. Det utlöstes av flera faktorer," säger Chehab.

Han nämner bland annat den hökaktiga kommunikationen från Bank of Japan, stigande arbetslöshet och sjunkande fabriksaktivitet i USA. Därtill har säsongseffekter och torsdagens svaga tech-rapporter bidragit till nedgången.

”Så detta är inte helt oväntat med tanke på de historiska mönstren kring kalenderpåverkan på aktiemarknader, särskilt efter att det har varit en så stor uppgång i amerikanska och globala aktier," tillägger han.

Trots den senaste tidens turbulens på marknaden uppmanar Chehab investerare att hålla huvudet kallt och undvika förhastade beslut, då liknande korrigeringar har inträffat tidigare. Framöver riktas fokus mot kommande ekonomiska rapporter som kan ge ledtrådar om den ekonomiska utvecklingen och eventuella åtgärder från centralbankerna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt