Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biofrigas uppdaterar strategi och lönsamhetsmål - siktar på positivt ebitda något kvartal under 2024

Biogasbolaget Biofrigas uppdaterar sin strategi och lönsamhetsmål. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt uppdateringen ska man ha fortsatt fokus på standardprodukter för flytande biogas. Standardiserade lösningar är enligt bolaget en viktig förutsättning för lönsamhet, tydlighet, serviceekonomi och god kvalitet.

Biofrigas satsar fortsatt på tillväxt framför lönsamhet under 2023 och 2024. Därmed uppdateras lönsamhetsmålet till att man under något kvartal under 2024 ska nå ett positivt ebitda-resultat och därefter också för helåret 2025. Inga andra prognoser lämnas.

Bolaget kommer också fokusera på att kommande affärer ska belasta kassan så lite som möjligt genom användning av förskottsbetalningar och andra finansiella lösningar.

Organisationen kommer att fortsätta utökas. Fokus kommer att ligga på branschkunnande, försäljning, forskning & utveckling, produktion av anläggningar (som tills vidare sker hos externa tillverkare), kommunikation och övriga kringtjänster. Utökningen av organisationen kan ske både genom förvärv eller genom egna resurser.

Vidare lyfter man att strategiska samarbeten och gemensamma utvecklingsprojekt med viktiga teknikleverantörer är prioriterade. Bland annat arbetar Biofrigas med att vidareutveckla nyckelkomponenter för att öka kapaciteten.

"Systemtester för denna teknik är planerade under det första halvåret 2023 och vi räknar med att det kommer bli kärnan i våra anläggningar framöver. Vi ser även att vår teknik kan användas i andra tillämpningar när det gäller separation av olika gaser, vilket skapar möjligheter för kompletterande affärsmodeller så som licensaffärer eller satsningar mot nya marknadssegment", skriver bolaget.

Gällande ägarstrukturen är Biofrigas intresserade av att bredda ägandet, framförallt genom att få in större industriella ägare. Detta för att skapa ytterligare affärsmöjligheter och synergieffekter.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Biofrigas

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Biofrigas

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt