Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biofrigas ser positivt på regeringens förlängning av biogasstödet i budgeten för 2021

Biogasbolaget Biofrigas kommenterar regeringens förslag om en förlängning av biogasstödet med 200 miljoner kronor i budgeten för 2021 Det framgår av ett pressmeddelande.

Regeringen föreslår att biogasstödet förlängs tillfälligt och att 200 miljoner kronor tillförs i budgeten för 2021. Syftet är att öka produktionen av biodrivmedel och stärka producenternas konkurrenskraft.

Regeringen har remitterat Biogasutredningens betänkande och avser att återkomma med förslag på området. Utredningen föreslår bland annat mål för svensk produktion av biogas och olika former av stöd för produktion av biogas.

- Ett förlängt biogasstöd är mycket positivt och viktigt för svenska biogasproducenter och för Biofrigas framtid. Det visar på regeringens positiva inställning och vi på Biofrigas ser med stor tillförsikt fram emot att regeringens kommande förslag utifrån Biogasmarknadsutredningen ska innebära genomförande av föreslagna åtgärder, säger Biofrigas vd Jonas Stålhandske.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Biofrigas

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Biofrigas

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt