Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Beyond

Beyond Frames ökar intäkterna samtidigt som rörelseförlusten steg i tredje kvartalet

Spelutvecklingsbolaget Beyond Frames redovisar ökade intäkter samtidigt som rörelseförlusten steg i tredje kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 59,3 procent till 4,3 miljoner kronor (2,7). Aktiverat arbete för egen räkning uppgick till 3,8 miljoner kronor (-1,4).

Ebitda-resultat blev -1,3 miljoner kronor (1,0).

Rörelseresultatet blev -4,0 miljoner kronor (-0,9).

Resultatet före skatt var -3,7 miljoner kronor (-4,7).

Resultatet efter skatt blev -3,7 miljoner kronor (-4,7). Resultat per aktie hamnade på -0,23 kronor (-0,40).

- Tredje kvartalet har varit en otroligt spännande period av vår expansion då vi byggt ut vår kapacitet för kommande tillväxt. Vi har genomfört en nyemission om 45 miljoner kronor före emissionskostnader, rekryterat mycket seniora personer till ledningsgruppen och till våra spelstudior och tillsätter nu även en ny vd och koncernchef, Ace St. Germain. Dotterbolaget Moon Mode har nyligen lanserat spelet Spacefolk City med 4,5 av 5 i betyg. Ett flertal spel är under utveckling, kommenterar tillförordnad vd Ricky Helgesson i delårsrapporten.

- VR-marknaden utvecklas i hög hastighet och Beyond Frames är väl positionerat med dialoger på rätt nivå med ledande plattformsägare som söker högkvalitativt innehåll. Vi för samtidigt dialoger med en växande skara studior och IP-ägare. Med alla satsningar som görs inom VR, MR och AR, ser vi en enorm tillväxt de kommande tio åren. Vår ambition är att växa ännu snabbare än vår marknad och nyttja vår position i en bransch som fortfarande har begränsad konkurrens för att bli en av de största innehållsleverantörerna av högkvalitativ underhållning till metaverse-plattformar. Jag ser med tillförsikt fram emot vår fortsatta tillväxtfas där vi investerar för framtiden och med ambitionen om att bli en av världens största leverantörer av spel inom VR, MR och AR och en etablerad leverantör till framtidens metaverse, fortsätter Ricky Helgesson.

Beyond Frames, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning4,32,759,3%
EBITDA-1,31,0
EBITDA-marginal37,0%
Rörelseresultat-4,0-0,9
Resultat före skatt-3,7-4,7
Nettoresultat-3,7-4,7
Resultat per aktie, kronor-0,23-0,40


http://media.finwire.com/media/FWS006A374-table-1

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Beyond Frames

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Beyond Frames

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt