Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktie-Ansvar Europa minskade 3,5 procent i juli

Fonden Aktie-Ansvar Europa minskade 3,5 procent i juli, vilket var i linje med fondens jämförelseindex som också minskade 3,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 18,2 procent och är därmed sämre än index som har minskat 13,6 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Enligt förvaltaren Lars-Erik Lundgren var utvecklingen i portföljen generellt splittrad och ingen entydig trend inom eller mellan sektorer kunde ses.

"Det om något är ett tecken på hur olika dagens situation kan påverka bolagen. Om något utvecklades defensiva sektorer som stapelvaror något bättre än övriga. Det var för övrigt den enda sektor som stängde på plus. Bästa bidragsgivare under juli var Nobia, Ipsen och Unilever. Bland innehaven som tyngde fanns Santander, Novarits och Hochtief."

Vidare beskriver han att han tror att osäkerheten om vart konjunkturen tar vägen är enorm.

"Aktiemarknaden har redan tagit på sig den positiva hatten och räknar med en snabb återhämtning nästa år. För att det ska ske bör vi få ett vaccin redan under hösten som fungerar
tillfredsställande. Skulle ett vaccin dröja till sommaren nästa år är prognoserna för 2021 troligtvis för höga. Frågan är hur mycket staterna orkar med att stimulera. Budgetunderskott i dagens storlekar kan inte fortsätta i all evighet även om ingen idag verkar bekymra sig nämnvärt. På sikt är vi positiva och vi kommer besegra även corona men på kort sikt har börsen utvecklats stark sedan botten. De europeiska börserna har dock inte hängt med riktigt vilket gör oss försiktigt positiva."

Inga större förändringar i portföljen rapporteras.

Aktie-Ansvar Europa, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent-3,5
Index MM, förändring i procent-3,5
Fond i år, förändring i procent-18,2
Index i år, förändring i procent-13,6

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hochtief

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt