Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för GPX Medical, hittar inga varningsflaggor i erbjudandet

Medicinteknikbolaget GPX Medical ska noteras på First North. Kapitalet ska ta bolagets produkt för övervakning av för tidigt födda barns lungfunktion mot marknadslansering. Precis som målgruppen är bolaget i tidig fas. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Affärsvärlden hittar inga varningsflaggor i erbjudandet, inom ramen för tidningens granskning av nyintroduktioner.

GPX Medical är ett forskningsdrivet utvecklingsbolag utan intäkter och med högtflygande planer, alltså en förhoppningsaktie. Huvudscenariot för förhoppningsbolag är att det över tid slutar med en stor förlust för investerarna, framhåller tidningen.

"Nyttan med Neola är tydlig och behjärtansvärd. Det finns ett behov på marknaden och därmed förutsättningar för att GPX Medical kan bli ett framgångsrikt bolag på sikt. Med det sagt är bolaget i tidig fas och värderingen efter genomförd unitemission är rimlig. De senaste månaderna har småbolagshaussen varit extrem och fattar placerarna tycke för GPX Medical finns det potential för en framgångsrik listningsemission och kortsiktig uppvärdering som följd. Blir intresset istället svagt finns en kursstabilisering som initialt kan hålla aktien under armarna. Vi landar i en fyra på tärningen", skriver Affärsvärlden i sin slutsats. En fyra på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag ska tolkas som ett neutralt råd.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Neola Medical

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Neola Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt