Volvo-chefen uppmanar till snabbare grön omställning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Volvo-chefen uppmanar till snabbare grön omställning

Volvo-chefen

Volvo VD Martin Lundstedt uttrycker oro över den långsamma takten i den gröna omställningen och uppmanar politiker att agera snabbare. Han varnar att en långsam omställning kan underminera den svenska och europeiska konkurrenskraften, enligt en intervju med Dagens Industri.

Lundstedt framhåller att det är avgörande att den gröna omställningen implementeras snabbt för att behålla konkurrenskraften och därmed jobben i Sverige och Europa.

Vi missar världens chans för Europa och Sverige, och därmed konkurrenskraft och därmed jobb, säger han.

Behovet av tunga investeringar

Volvo-chefen poängterar att en bred politisk enighet behövs för att påskynda de stora investeringarna som krävs för omställningen. Detta inkluderar investeringar i fossilfri el, kraftöverföring och digitalisering.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Förväntningar på rörelsemarginal

I intervjun tillfrågades Lundstedt även om det finns rum för ytterligare förbättringar i den justerade rörelsemarginalen, som i år förväntas landa på cirka 14 procent - en betydande ökning jämfört med det senaste tioårssnittet på drygt 8 procent. Han svarade positivt och menade att det fortfarande finns mycket att förbättra i företagets operativa situation.

"Det är klart att vi har en stark marknad och vi har gjort väldigt mycket bra saker. Men det vi vet är att vi fortfarande har en operativ situation som är knölig så det finns hela tiden saker att förbättra och vi tror att det finns väldigt mycket möjligheter i framtiden – både med elektrifiering, automatisering och ytterligare tillväxt", sa han.

Om Volvo

Volvo är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 157142st ägare hos Avanza samt 27128st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global nivå. Bolaget startade sin verksamhet under 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Volvo

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Volvo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt