Tesla stämmer staten – Går till hårt angrepp mot myndigheten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Tesla stämmer staten – Går till hårt angrepp mot myndigheten

Tesla

Elbilstillverkaren Tesla tar strid mot Transportstyrelsen och vänder sig nu till Norrköpings tingsrätt. Bolaget begär att få tillstånd att själv hämta ut registreringsskyltar till sina fordon hos skylttillverkaren Scandinavian Motorcenter. Detta i skuggan av att Postnord vägrar leverera post till Tesla, till följd av IF Metalls strejk för kollektivavtal.

Teslas begäran till tingsrätten

I de inlämnade handlingarna till tingsrätten framgår det att Tesla kräver att Transportstyrelsen säkerställer att registreringsskyltarna för Teslas fordon, som är registrerade enligt förordningen (2019:383) om fordons registrering och användning, hamnar i Teslas ägo.

Tesla kräver en interimistisk säkerhetsåtgärd från domstolen, och tillägger ett vite på en miljon kronor

Tesla kräver en interimistisk säkerhetsåtgärd från domstolen, och tillägger ett vite på en miljon kronor, eller det belopp som tingsrätten anser lämpligt, för att Tesla ska kunna hämta ut skyltarna själva.

Detta rapporterar di.se om.

Postnords vägran att leverera post till Tesla

Orsaken till denna konflikt är sympatiåtgärder för IF Metalls strejk mot Tesla för kollektivavtal, vilket har lett till att Postnord inte levererar post till Tesla.

Transportstyrelsen har hänvisat till att de endast får använda Postnord som postleverantör, eftersom de följer Kammarkollegiets ramavtal för brev- och pakettjänster.

Denna situation har fått Tesla att reagera starkt. I stämningsansökan skriver bolaget: ”Detta tilltag kan inte beskrivas på annat sätt än som ett unikt angrepp på ett företag verksamt i Sverige, vilket alltså sker med Transportstyrelsens goda minne.”

Tesla går till hårt angrepp mot myndigheten för att de inte får hämta skyltarna på egen hand och menar att Transportstyrelsens agerande är skadligt för såväl företaget, dess anställda som kunder.

Läs också: Fackligt medlemskap sjunker – Teslastrid visar förlorad makt

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt