Strejk hotar på Disneyland – första på 40 år
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Strejk hotar på Disneyland – första på 40 år

Strejk

Missnöjet pyr på nöjesfältet som har sloganen "världens lyckligaste plats". Anställda på Disneyland i Kalifornien har röstat för att strejka, uppger nöjesparkens fackföreningar.

En koalition av fackföreningar som tillsammans organiserar omkring 14 000 anställda, har förhandlat med Disneyland om löneökningar och förbättrade arbetsvillkor sedan april. Men förhandlingarna har strandat och konflikten har hårdnat sedan vissa anställda hävdat att Disney ägnar sig åt fackfientligt arbete.

Facken hävdar att över 500 anställda har varnats och hotats med bestraffningar för att ha burit en facklig pin med en Musse Pigg-handske formad som en knuten näve.

Flera anställda vittnar om att de måste bo i sina bilar eftersom lönerna inte räcker för att betala de höga hyrorna i och runt Anaheim, Kalifornien, där Disneyland ligger.

99 procent av fackmedlemmarna röstade för att godkänna en strejk. Det gör det möjligt för fackledningen att bestämma om och när en strejk ska börja, samt hur länge den i så fall ska pågå.

Disney har sagt att man vill fortsätta de förhandlingar som är planerade till måndag och tisdag. En strejk vore historisk – anställda på Disneyland har inte strejkat sedan 1984.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Walt Disney

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Walt Disney

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt