Storbankens vd manar Fed till försiktighet med räntesänkningar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Storbankens vd manar Fed till försiktighet med räntesänkningar

Storbankens

Jamie Dimon, VD för JP Morgan, råder den amerikanska centralbanken Fed att vara försiktig med att sänka räntorna, med hänvisning till risken för att inflationen kan stiga igen. Uttalandet gjordes under en intervju med schweiziska NZZ.

  • Dimon varnar för potentiell inflation trots nuvarande nedgång.
  • Fed förväntas hålla räntan oförändrad vid mötet i juli.

Enligt en nyhet från Reuters menar Jamie Dimon, VD för JP Morgan, att den amerikanska centralbanken, Fed, bör ha tålamod innan de beslutar om eventuella räntesänkningar. Han betonar att inflationen, trots att den för tillfället rör sig åt rätt håll, kan stiga igen i framtiden.

Flera faktorer kan påverka inflationen

I intervjun med schweiziska NZZ förklarar Dimon att det finns flera faktorer som kan bidra till en ökad inflation framöver. Han nämner bland annat ökande statliga utgifter, återmilitarisering i världen, omfattande investeringar i den gröna ekonomin samt omstrukturering av handeln som potentiella orsaker.

"Jag tror att det finns många skäl till varför inflationen kan stiga igen i framtiden: ökande statliga utgifter, återmilitarisering i världen, extraordinära investeringar i den gröna ekonomin och omstrukturering av handeln", säger Dimon.

Fed-mötet i juli

Vid det kommande Fed-mötet den 30-31 juli förväntas ledamöterna hålla räntan oförändrad på 5,25-5,50 procent. Trots detta kan de överväga att sänka räntan givet den oväntat låga inflationen i juni, rapporterar Reuters. Fed står inför en svår balansgång mellan att stödja den ekonomiska tillväxten och att hålla inflationen under kontroll.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka hur dessa ekonomiska beslut påverkar marknaden och våra läsare. Håll dig uppdaterad för fler analyser och nyheter om den ekonomiska utvecklingen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om JPMorgan Chase & Co

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien JPMorgan Chase & Co

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt