Spelbolaget riskerar jätteböter – efter förlorad rättstvist i Norge
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Spelbolaget riskerar jätteböter – efter förlorad rättstvist i Norge

Spelbolaget

Spelbolaget Kindred förlorade nyligen en rättstvist mot norska kulturdepartementet. Denna förlust kan medföra att bolaget får betala uppemot en halv miljard norska kronor i böter, rapporterar Dagens industri. Ärendet kretsar kring huruvida Kindred bryter mot norska spelregleringar genom att acceptera norska kunder utan att inneha lämpliga licenser.

  • Kindred förlorade en rättstvist mot norska kulturdepartementet, vilket kan kosta dem uppemot en halv miljard norska kronor.
  • Det norska kulturdepartementet menar att Kindred, genom bolaget Trannel, erbjuder spel till norska kunder utan korrekt licens.
  • Kindred har ännu inte tagit ställning till om de ska överklaga domen.

Frågan som ligger till grund för tvisten är om Kindred, via bolaget Trannel, bryter mot norska lagar genom att erbjuda spel under varumärken som Unibet, Mariacasino, Storspiller och Bingo utan att ha lämplig licens.

Kindred förnekar detta och hävdar att de inte erbjuder spel i Norge, men att de accepterar spel från norska kunder eftersom detta inte är olagligt inom EU:s licensierade spelerbjudanden.

Detta rapporterar Dagens industri om.

Bötesbeloppet, på uppemot en halv miljard norska kronor, baseras på ett vite om 1,2 miljoner norska kronor per dag som utdömdes av den norska lotterimyndigheten i september 2022, och löper till dess att bolaget slutar erbjuda olicensierat spel till norska kunder.

Kindred överväger att överklaga

Kindreds kommunikationschef, Maria Angell-Dupont, har meddelat att bolaget ännu inte beslutat om de ska överklaga domen.

"Vi har mottagit domen från Oslo Tingsrätt och börjar nu med att analysera den som ett första steg innan vi utvärderar våra möjliga alternativ", sa hon i ett uttalande till Di.

Trots rättsfallet försäkrar Patrick Kortman, tillförordnad finanschef på Kindred, att bolaget inte kommer att sluta ta emot norska kunder.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kindred

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kindred

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt