Potentiell tillväxt på 42 procent – trots allt mer digitalt samhälle
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Potentiell tillväxt på 42 procent – trots allt mer digitalt samhälle

Potentiell

Kontanthanteringsföretaget Loomis har, trots en minskad användning av kontanter, uppvisat organisk tillväxt under nio av de senaste tio åren. Aktien, som för närvarande värderas till omkring 6-7 gånger företagets rörelseresultat, anses ha en potential till att stiga upp till 42 procent på ett par års sikt. Detta enligt en analys av Affärsvärlden. Dock finns det risker på den europeiska marknaden som kan pressa lönsamheten.

  • Loomis har uppvisat organisk tillväxt under nio av de senaste tio åren trots minskat kontantanvändande.
  • Aktien värderas till omkring 6-7 gånger rörelseresultatet och har potential att stiga 42 procent på ett par års sikt.
  • Det finns risker på den europeiska marknaden som kan pressa lönsamheten.

Loomis stabil tillväxt

Loomis har imponerat med sin förmåga att växa organiskt under en lång period, trots att kontantanvändandet har minskat. Detta visar att företaget har lyckats anpassa sin verksamhet till en föränderlig marknad och att dess tjänster fortfarande är relevanta och efterfrågade.

Potentiell risk på den europeiska marknaden

Trots företagets framgångar finns det risker som kan påverka lönsamheten framöver. Den europeiska marknaden, med sina unika utmaningar, kan utgöra en risk för företaget. Detta är något vi på Börskollen kommer att hålla ett öga på.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utvecklingspotentialen för Loomis aktie

Trots de potentiella riskerna på den europeiska marknaden, anses Loomis aktie ha en stark utvecklingspotential. Affärsvärldens analys pekar på en möjlig uppsida på 42 procent på ett par års sikt, vilket räcker för ett köpråd. Men det är viktigt att fortsätta att övervaka utvecklingen på den europeiska marknaden.

Börskollen om Loomis

Loomis är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern LOOMIS på Large Cap. Loomis verkar inom sektorn Industri och aktien har 6738 st ägare hos Avanza samt 1742 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Loomis är verksamma inom finansbranschen. Bolaget erbjuder tjänster för kontantflöden till finansiella institutioner samt övriga kommersiella affärsverksamheter. Bolaget är delaktiga i hela processen, från inhämtning, räkning, insättning och distribution av kontanter. Verksamheten drivs på global nivå med störst närvaro inom Europa samt USA. Bolaget var tidigare en del av Securitas, men avknoppades som ett separat bolag under 2007.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Loomis, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Loomis

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt