Pareto Securities höjer riktkursen för Alfa Laval
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Pareto Securities höjer riktkursen för Alfa Laval

Pareto

I en färsk analys har Pareto Securities höjt riktkursen för Alfa Laval från 400 till 440 kronor. Denna ökning baseras på något högre förväntningar på försäljningstillväxt och vinst per aktie, samt något bättre marginaler. Kommunikationsbolaget Carnegie har också höjt sin riktkurs för Alfa Laval, från 415 till 450 kronor.

  • Pareto Securities höjer riktkursen för Alfa Laval till 440 kronor, en ökning från tidigare 400 kronor.
  • Detta baseras på något högre förväntningar på försäljningstillväxt och vinst per aktie, samt något bättre marginaler.
  • Carnegie har också höjt sin riktkurs för Alfa Laval, från 415 till 450 kronor.

Förväntningar inför Q1-rapporten

Alfa Lavals första kvartalsrapport för 2024 väntas snart, och bolaget förväntas uppvisa en fortsatt stark efterfrågan inom segmentet Marine. Alfa Laval har tidigare meddelat en ökad orderingång inom detta segment jämfört med fjärde kvartalet. Däremot väntas orderingången inom Energy vara oförändrad, och nedåtgående inom F&W. Rapporten kommer att presenteras den 25 april.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Värderingen av Alfa Laval

Enligt Pareto Securities handlas Alfa Laval till ev/ebit på 17 gånger för 2024, vilket är över det femåriga snittet på 16 gånger. Trots detta menar Pareto att detta kan motiveras av gynnsamma tillväxttrender för ökad energieffektivitet. I analysen anses bolaget vara rimligt värderat.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen för Alfa Laval och ser fram emot att ta del av deras kommande kvartalsrapport. Aktien steg med 0,7 procent på en annars fallande Stockholmsbörs under morgonen.

Börskollen om Alfa Laval

Alfa Laval är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ALFA på Large Cap. Alfa Laval verkar inom sektorn Industri och aktien har 23298 st ägare hos Avanza samt 6846 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Alfa Laval är ett tillverkningsbolag. Bolaget är idag specialiserade som leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar för värmeöverföring, separering och flödeshantering. Exempel på produkter är kontrollsystem, analytiska instrument samt valvar och pumpsystem. Lösningarna används huvudsakligen bland industriella aktörer på global nivå. Bolaget kom ursprungligen till under 1883 och har idag sitt huvudkontor i Lund.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Alfa Laval, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alfa Laval

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alfa Laval

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt