Ny studie: Mer effektivt läkemedel för viktminskning än Novo Nordisks
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Ny studie: Mer effektivt läkemedel för viktminskning än Novo Nordisks

Ny

En nyligen genomförd studie av Truveta Research har visat att Eli Lillys viktminskningsläkemedel Mounjaro är mer effektiv än Novo Nordisks Ozempic för viktminskning. Studien, som inkluderade data från flera hälso- och sjukvårdssystem, visade att Mounjaro-användare mer sannolikt minskade sin kroppsvikt med 5, 10 och 15 procent jämfört med Ozempic-användare.

Mounjaro ger större viktminskning

Enligt data som analyserats av Truveta Research, upplevde användare av Mounjaro större minskningar i kroppsvikt under tre månaders, sex månaders och ett års period jämfört med de som tog Ozempic. Dessutom har tidigare jämförande studier visat att Mounjaro är mer effektivt än Ozempic både för viktminskning och kontroll av blodsockernivåer hos vuxna med typ 2-diabetes.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Studie inkluderar 18 000 vuxna med övervikt eller fetma

Truveta Researchs studie baserades på hälso- och sjukvårdsdata för cirka 18 000 vuxna med övervikt eller fetma som började ta Mounjaro eller Ozempic mellan maj 2022 och september 2023. Av dessa patienter hade nästan 52 procent typ 2-diabetes. Mounjaro och Ozempic är i USA godkända endast för behandling av typ 2-diabetes, men många personer använder dem också för att gå ner i vikt.

Om Novo Nordisk

Novo Nordisk är ett bolag från Danmark och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 30499st ägare hos Avanza samt 118069st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Novo Nordisk är en producent av insulin för diabetesbehandling. Utöver specialistkompetensen inom diabetes producerar bolaget läkemedel för hormonbehandling samt vid hemofili och blödningsrubbningar. Produkterna återfinns på en global marknad och säljs under separata varumärken. Bolaget grundades 1923 och har verksamhet på global nivå, med huvudkontor i Bagsværd.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Novo Nordisk

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Novo Nordisk

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt