NCC ska bygga upp brandhärjade Oceana i Göteborg
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

NCC ska bygga upp brandhärjade Oceana i Göteborg

NCC

Byggbolaget NCC har ingått ett samarbetsavtal med nöjesparken Liseberg för att återuppbygga Oceana vattenvärld i Göteborg, som skadades i en brand tidigare i år. Parterna kommer i ett första steg att tillsammans planera och projektera för återuppbyggnaden, med en preliminär färdigställning år 2026.

  • NCC och Liseberg tecknar nytt samarbetsavtal
  • Oceana vattenvärld beräknas vara klar 2026
  • Arbetet sker i två faser: planering och byggnation

Enligt en nyhet från Finwire har byggbolaget NCC och nöjesparken Liseberg tecknat ett tilläggsavtal för att återuppbygga Oceana vattenvärld. Projektet är uppdelat i två faser, där den första fasen omfattar planering och projektering samt eventuella förberedande arbeten på byggarbetsplatsen.

Två faser för återuppbyggnaden

Det nya avtalet, som är ett tilläggsavtal till parternas befintliga avtal, innebär att NCC och Liseberg kommer att arbeta i två faser. Den första fasen inleds omedelbart och inkluderar projektering, planering och eventuella förberedande arbeten. Den andra fasen, som omfattar detaljprojektering och byggnation, startar när Liseberg ger grönt ljus för denna fas. Orderregistrering sker vid det senare avropet.

Preliminär färdigställning 2026

Andreas Andersen, vd för Liseberg, uttrycker optimism inför projektet: "Med ett avtal mellan NCC och Liseberg på plats rör vi oss gemensamt mot återuppbyggnaden av Oceana. Vattenvärlden beräknas preliminärt att stå färdig under 2026, något vi ser mycket fram emot."

Rivningsarbete och sanering har pågått sedan mars, och arbetet med att minimera skador på de delar av Oceana som inte drabbades av branden fortsätter även under sommaren. Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och ser fram emot att rapportera om framstegen i detta betydelsefulla projekt för både NCC och Liseberg.

Börskollen om NCC

NCC är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NCC B på Large Cap. NCC verkar inom sektorn Industri och aktien har 17078 st ägare hos Avanza samt 3778 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

NCC är ett företag som specialiserar sig på byggnation och fastighetsutveckling. Deras största verksamhetsområden inkluderar utveckling av kommersiella fastigheter, industribyggnader och offentliga byggnader. Andra projekt de arbetar med omfattar vägbyggnation, infrastrukturarbeten och underhåll. Företaget är verksamt i flera länder i Norden och Europa, och deras kunder består huvudsakligen av små och medelstora företag från olika branscher. Huvudkontoret ligger i Solna.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om NCC, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NCC

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien NCC

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt