Mark Cuban säljer Dallas Mavericks till Miriam Adelson
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Mark Cuban säljer Dallas Mavericks till Miriam Adelson

Mark

Miljardären Mark Cuban förbereder sig för att sälja sin majoritetsandel i NBA-laget Dallas Mavericks till Miriam Adelson och hennes familj, enligt källor till CNBC. Adelson-familjen, som nyligen avyttrade aktier i Las Vegas Sands för att finansiera köpet, kommer att ta över laget som Cuban kommer att fortsätta att hantera basketverksamheten för.

Mark Cuban, som har ägt Dallas Mavericks i över två decennier, kommer att sälja sin majoritetsandel till Miriam Adelson, världens femte rikaste kvinna. Adelson, som ärvde sin förmögenhet från sin make Sheldon Adelson - grundaren av kasinojätten Las Vegas Sands - när han dog förra året, kommer nu att lägga till ägande av ett NBA-lag till sin imponerande portfölj.

Adelson-familjen finansierar köpet genom försäljning av aktier

Adelson-familjen har tidigare meddelat att de säljer aktier i Las Vegas Sands för att finansiera köpet av ett sportlag. Denna försäljning motsvarar tio procent av deras totala innehav i företaget, vilket uppgår till två miljarder dollar.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Cuban kommer att fortsätta ansvara för basketverksamheten

Trots försäljningen av laget kommer Cuban att fortsätta att hantera basketverksamheten för Dallas Mavericks. Detta beslut visar på hans fortsatta engagemang för laget och sporten.

Las Vegas, hemstad för Las Vegas Sands, har under de senaste åren vuxit som sportstad med representation i NFL och NHL. Dock saknas fortfarande ett lag i NBA, världens främsta basketliga.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt