Kimberly-Clark planerar omstrukturering för att sänka kostnader
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Kimberly-Clark planerar omstrukturering för att sänka kostnader

Kimberly-Clark

Det amerikanska hygienbolaget Kimberly-Clark meddelar att en omstrukturering av bolaget kommer att genomföras. Syftet är att förenkla verksamheten och att minska kostnader. Omstruktureringen förväntas kosta bolaget 1,5 miljarder dollar i engångskostnader.

  • Kimberly-Clark planerar att organisera om sig i tre affärsenheter: Nordamerika, det internationella segmentet för personlig vård samt internationell familjevård och professionell verksamhet.
  • Omstruktureringskostnaderna kommer att bokföras under de kommande tre åren.
  • Bolaget förväntar sig att åtgärderna kommer att generera 200 miljoner dollar i besparingar under de kommande åren.

Kimberly-Clark skriver att moderniseringen av leveranskedjan, som är en del av omstruktureringen, förväntas generera mer än 3 miljarder dollar i bruttoproduktivitetsbesparingar och 500 miljoner dollar i besparingar för rörelsekapital som kommer att användas för tillväxtinvesteringar.

Kimberly-Clarks långsiktiga mål

Förutom omstruktureringen har Kimberly-Clark även angivit långsiktiga mål för tillväxt och avkastning. Dessa inkluderar att prioritera försäljningstillväxt före marknadstillväxt, att uppnå en justerad rörelseresultattillväxt i medelhöga till höga ensiffrigt tal i oförändrad valuta samt att generera minst 2 miljarder dollar i årligt fritt kassaflöde.

"Vi ser en tydlig väg mot konsekvent tillväxt och stark marginalökning när vi skärper vårt fokus på områden med konkurrensfördelar och där vi anser att vi har rätt att vinna", säger finanschefen Nelson Urdaneta.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Prognosen för 2024

Vi på Börskollen noterar att Kimberly-Clark även upprepar prognosen för 2024 om en låg till medelhög ensiffrig procentuell organisk tillväxt. Det justerade rörelseresultatet bedöms öka med ett högt ensiffrigt till lågt tvåsiffrigt belopp och justerad vinst per aktie väntas öka med ett högt ensiffrigt belopp.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt