HSBC:s finansdirektör ser ljust på Kinas ekonomiska framtid
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

HSBC:s finansdirektör ser ljust på Kinas ekonomiska framtid

HSBC:s

HSBC:s finansdirektör, Georges Elhedery, uttrycker en stark optimism inför Kinas ekonomiska framtid. Trots en tillfällig motvind, betonar Elhedery bankens positiva syn på Kinas medel- till långsiktiga ekonomiska utsikter. Enligt honom är landets nuvarande ekonomiska mognad ett tydligt tecken på att det är rätt tid för Kina att gå mot vad mer mogna ekonomier är.

  • HSBC:s finansdirektör, Georges Elhedery, förutspår en stark framtid för Kinas ekonomi trots nuvarande svårigheter.
  • Kina står inför en stor ekonomisk omställning, vilket enligt Elhedery ger starka skäl till optimism på medel- till lång sikt.
  • Elhedery menar att Kinas ekonomiska mognad nu har nått en punkt där det är dags att röra sig mot vad mer mogna ekonomier är.

Trots att Kinas ekonomi, världens näst största, har påverkats av en nedgång inom traditionellt viktiga sektorer som fastigheter, infrastruktur och export, är HSBC förtröstansfulla. Kina har svarat på denna nedgång genom att intensifiera sina ansträngningar att stärka tillverkningsindustrin och den inhemska teknologisektorn, i ett försök att modernisera ekonomin och behålla sin position som en global konkurrent.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

HSBC ser fram emot Kinas ekonomiska framtid

"Vi står inför en stor ekonomisk omställning, vilket ger oss starka skäl att vara mycket positiva till utsikterna på medellång och lång sikt", sade Elhedery till CNBC.

Med en betydande verksamhet i Hongkong, är brittiska HSBC särskilt engagerade i den kinesiska marknaden. Trots den nuvarande ekonomiska motvinden är banken övertygad om att Kina kommer att kunna navigera igenom den. Elhederys positiva inställning till den kinesiska ekonomins framtid återspeglar denna tro.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt