Fortnox imponerar med starkt kassaflöde och organisk tillväxt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Fortnox imponerar med starkt kassaflöde och organisk tillväxt

Fortnox

Det svenska affärssystembolaget Fortnox har gått från att vara ifrågasatt till att visa prov på imponerande ekonomisk prestation. Efter att ha uppvisat ett svagt kassaflöde under tredje kvartalet, har företaget återhämtat sig starkt i årets sista kvartal. Dessutom har den organiska tillväxten fortsatt att vara imponerande.

  • Fortnox återhämtade sig från ett svagt kassaflöde i tredje kvartalet till att ha en stark kassaflödesgenerering i fjärde kvartalet.
  • Företagets organiska tillväxt fortsätter att imponera.
  • Aktien har stigit med nästan 23 procent efter denna rapport.

Affärsvärlden rapporterade att Fortnox visade på en stark kassaflödesgenerering i fjärde kvartalet, vilket var en betydande förbättring från det svaga kassaflödet i tredje kvartalet. Dessutom har företaget fortsatt att visa på en imponerande organisk tillväxt.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral inställning trots stark prestation

Trots den starka prestationen från Fortnox är Affärsvärldens inställning fortfarande neutral. Varje omsättningskrona värderas till 21 gånger på prognoserna för 2024. Det innebär att investerare måste se långt in i framtiden för att multiplarna ska falla till rimliga nivåer. Analytikerprognoserna för 2026 värderar Fortnox till 30 gånger rörelsevinsten.

Aktien för Fortnox har gått starkt efter rapporten och har stigit med nästan 23 procent. Trots detta rekommenderar Affärsvärlden en neutral inställning till företaget.

Om Fortnox

Fortnox är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 40885st ägare hos Avanza samt 5963st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Fortnox är en leverantör av webbaserade program för bland annat bokföring, fakturering, orderhantering, säljstöd och e-handel till mindre och medelstora företag samt föreningar. Fortnox program kan nås från vilken internetansluten dator som helst i världen via det molnbaserade systemet. Utöver har Fortnox dotterbolaget Nox Finans som erbjuder finansiella tjänster relaterade till fakturaservice. Bolagets huvudkontor ligger i Växjö.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fortnox

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fortnox

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt