Flera sänkta rekommendationer för Husqvarna – aktien tappar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Flera sänkta rekommendationer för Husqvarna – aktien tappar

Flera

Flera mäklarfirmor har sänkt sina rekommendationer för Husqvarna efter att bolaget presenterade en oväntat svag kvartalsrapport. Bland andra SEB, Handelsbanken och Kepler Cheuvreux har justerat sina bedömningar, vilket har påverkat aktiekursen negativt.

  • SEB och Handelsbanken sänker sina rekommendationer till behåll
  • Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Husqvarna till 85 kronor
  • Husqvarnas aktie har tappat 3,5 procent till 77,08 kronor

Enligt Finwire har flera mäklarfirmor justerat sina rekommendationer för Husqvarna efter att bolagets senaste rapport inte levde upp till marknadens förväntningar. SEB är en av de firmor som har sänkt sin rekommendation från köp till behåll, med en ny riktkurs på 85 kronor.

Handelsbanken och Kepler Cheuvreux justerar ned

Handelsbanken har också sänkt sin kortsiktiga rekommendation från köp till behåll, medan den långsiktiga rekommendationen outperform kvarstår. Banken har även sänkt sina försäljnings- och vinstprognoser för det tredje kvartalet med cirka 4 procent.

Kepler Cheuvreux, som står nära Swedbank, har sänkt sin rekommendation från köp till behåll och justerat riktkursen från 100 kronor till 85 kronor. Analyshuset kommenterar: "Vi sänker vinst per aktie med -18, -10 och -4 procent för 2024-26. Bevis på återvunna marknadsandelar inom robotgräsklippare i nybörjarsegmentet kommer att synas först om ett år. Under tiden nedgraderar vi aktien."

Fler justeringar från stora aktörer

Även Nordea har sänkt sin rekommendation från köp till behåll, med en riktkurs på 95 kronor. DNB har sänkt riktkursen till 63 kronor från tidigare 65 kronor och upprepar sin säljrekommendation. Berenberg sänker riktkursen till 75 kronor från 80 kronor och kvarstår vid behåll. Danske Bank sänker riktkursen till 115 kronor från 118 kronor men behåller sin köprekommendation.

Vi på Börskollen noterar att Husqvarnas B-aktie har fortsatt att tappa mark och är nu nere på 77,08 kronor, vilket motsvarar en nedgång på 3,5 procent. Det återstår att se hur bolaget kommer att anpassa sig till dessa nya förutsättningar och om marknaden kan vända.

Börskollen om Husqvarna

Husqvarna är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HUSQ B på Large Cap. Husqvarna verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 24080 st ägare hos Avanza samt 4631 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Husqvarna är ett internationellt företag som specialiserar sig på produkter för utomhusbruk. Deras sortiment inkluderar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Företaget har sin största marknad i Europa och erbjuder även produkter för trädgårdsbevattning, kaputrustning samt diamantverktyg för bygg- och stenindustrin. Produkterna marknadsförs under flera varumärken, inklusive Husqvarna, Gardena, McCulloch och Poulan Pro. Företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Husqvarna, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Husqvarna

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt