Finanssajtens tips: Tre heta utdelningsaktier för andra halvåret 2024
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Finanssajtens tips: Tre heta utdelningsaktier för andra halvåret 2024

Finanssajtens

Trots en stark börsutveckling under första halvåret 2024, har utdelningsaktier inte haft samma lycka. Medan S&P 500 ökade med 14,5 procent och Nasdaq-100 steg med 17 procent, ökade Dow Jones US Dividend 100 Index endast med cirka 2 procent. Detta gör att många högkvalitativa utdelningsaktier nu framstår som attraktiva investeringar.

  • Enbridge förväntas öka sin exponering mot naturgas och minska beroendet av olja.
  • Brookfield Infrastructure har en hög utdelningsavkastning och växer snabbt.
  • Brookfield Renewable har en stark projektpipeline och förväntar sig fortsatt tillväxt.

Den amerikanska finanssajten The Motley Fool har låtit en del av sina skribenter tipsa om deras utdelningsfavoriter inför andra halvåret. Det resulterade i tre aktier på New York-börsen.

Enbridge: Stabil utdelning och framtidsfokus

Energibolaget Enbridge har en utdelningsavkastning på 7,5 procent och planerar att köpa tre reglerade naturgasföretag från Dominion Energy. Dessa förvärv förväntas slutföras i slutet av året och kommer att öka Enbridges exponering mot naturgas från 12% till 22% av EBITDA. Detta minskar företagets beroende av oljeledningar, vilket är en strategisk anpassning till den globala övergången mot renare energikällor.

Trots att affären kräver att Enbridge tar på sig mer skuld, har företaget stabila kassaflöden från sina reglerade och kontraktsbaserade inkomstkällor. Med 29 årliga utdelningshöjningar i rad, ser Enbridge ut att vara en stabil investering för framtiden.

Brookfield Infrastructure: Växer trots marknadens tveksamhet

Brookfield Infrastructure, som fokuserar på investeringar i kritisk infrastruktur, såg en nedgång på cirka 4 procent under första halvåret 2024, trots att dess förvaltningsresultat (FFO) ökade med 11 procent under första kvartalet. Med stark organisk tillväxt och nya investeringar värda över 2 miljarder dollar, förväntar sig företaget att FFO per aktie ska öka med mer än 10 procent i år.

Aktien handlas för närvarande till cirka 10,5 gånger framtida intäkter, vilket är mycket lägre än S&P 500:s PE-tal på 22,2. Med en hög utdelningsavkastning och fortsatt tillväxtpotential, ser Brookfield Infrastructure ut att kunna erbjuda robusta totalavkastningar framöver.

Brookfield Renewable: Förnybar energi med hög tillväxtpotential

Brookfield Renewable har haft en stabil utveckling och förväntar sig att öka sin förnybara kapacitet med nästan 7 gigawatt under året. Företaget har också ett avtal med Microsoft för att leverera 10,5 GW förnybar energi mellan 2026 och 2030, vilket kan öppna upp fler möjligheter framöver.

Med en projektpipeline som är på rätt spår och en förväntad årlig tillväxt på 10% i FFO fram till 2028, ser Brookfield Renewable ut att vara en stark kandidat för långsiktiga investerare. Aktien har också en utdelningsavkastning på 5 procent och siktar på en årlig utdelningstillväxt på 5 procent till 9 procent.

För mer detaljerad information, se The Motley Fool.

Vi på Börskollen ser dessa tre utdelningsaktier som lovande alternativ för investerare som söker stabila och långsiktiga avkastningar under andra halvåret 2024 och framåt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Microsoft

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt